Bospeen
Omschrijving

Bospeen is een gladde, lange en slanke bos wortelen die met loof eraan wordt verkocht. Bospeen heeft een zoete en typische wortelsmaak. Je kunt bospeen zowel rauw als gekookt eten. De bospeen geeft een salade een heerlijke knapperige bite, maar combineert ook goed met bijvoorbeeld peultjes of doperwtjes.

De bospeen bevat veel bètacaroteen, wat hem ook zijn typische oranje kleur geeft. In je lichaam kan bètacaroteen worden omgezet in Vitamine A Vitamine A is belangrijk om je ogen goed te laten functioneren. Het helpt om scherp te blijven zien in het donker en om de normale vochtbalans van je ogen in stand te houden. Daarnaast draagt Vitamine A bij aan het normaal functioneren van je immuunsysteem en het gezond houden van je huid. Bospeen bevat ook folaat (vitamine B11) dat onder andere betrokken is bij de aanmaak van cellen en weefsels.

Door bospeen te koken of door het samen met een vetbron (bijv. olijfolie) te eten, kun je ervoor zorgen dat je lichaam meer bètacaroteen op kan nemen.

Bospeen

groente

€ 3,29