Prei
Omschrijving

Prei wordt vooral gekookt gegeten. Het kan echter ook rauw genuttigd worden. Het wordt verwerkt in salades en soep, en gebruikt als keukenkruid. De gehele prei, dus ook het licht- en donkergroene deel, kan gegeten worden.

Mensen die overgevoelig zijn voor sulfietkunnen lichamelijke klachten ondervinden door het nuttigen van prei.

Prei is familie van de ui, maar produceert in plaats van bollen lange schachten, die rauw en gekookt kunnen worden gegeten. Van alle wintergroenten is prei het rijkst aan mineraalzouten. Prei is daarbij en rijk aan caroteen,vitamine C en foliumzuur, waar we vaak vooral in de winter een tekort aan hebben.

Net als andere groentesoorten bevat prei veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Het donkergroene gedeelte van de prei bevat de meeste vitamines en mineralen. Veel groente eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.

Prei

groente

Kies een aantal
€ 0,49
1 stuk